Verzorg die gewrichten!

Verzorg die gewrichten!

Voedingssupplementen voor gewrichten zinvol? 


Klachten zoals stramheid en minder soepele gewrichten worden in het algemeen aangeduid met Heupdysplasie, kortweg HD;  een aandoening van de heupen. Het heupgewricht bestaat uit een heupkop, een heupkom en het gewrichtskapsel. Bij een afwijking aan dit heupgewricht kan op den duur artrose ontstaan, een reumatische aandoening waarbij het kraakbeen in kwaliteit achteruitgaat en dunner en zachter wordt.
 
Ondanks allerlei studies is HD nog steeds een onopgelost probleem. Het vermoeden bestaat dat HD wordt overgeërfd, maar factoren zoals voeding, beweging en hormoonhuishouding spelen zeker ook een rol. De precieze invloed van die afzonderlijke factoren is echter nog steeds onduidelijk. Voor de hondenbezitter is het dan ook heel moeilijk om na te gaan hoe hij het beste  zijn hond tegen HD kan beschermen, of hoe hij de pijn die met HD gepaard gaat, voor zijn hond kan verminderen.
 
In de meeste gevallen bedient men zich vooral van pijnverminderende middelen, gericht op ontspanning van de gewrichtsspieren. Deze therapievorm waarbij het gebruik van spierverslappers centraal staat, heeft echter 2 grote nadelen: op langere termijn levert het sterke bijwerkingen aan lever en nieren op, bovendien heeft pijn een waarschuwende werking die door de medicatie grotendeels  wordt uitgeschakeld. De gewrichten worden daarom ongemerkt steeds meer belast en ze slijten nog meer,  door het gebrek aan pijnsignalen. Deze vorm van therapie pakt helaas  niet de oorzaak aan en is voornamelijk  symptomatisch gericht.
 
Een succesvolle therapie zou zich zodanig moeten richten op de bot- en gewrichtsstofwisseling, dat voortdurende botopbouw en mineraalvorming gegarandeerd wordt. Dit is zowel belangrijk voor jonge dieren als voor reeds volgroeide dieren.
 
ANTICOX-HD is een voedingssupplement op basis van combinaties van zuiver plantaardige werkzame stoffen, geen chemische toevoegingen, geen schadelijke stoffen. Door ANTICOX-HD wordt de kiezelzuurstofwisseling van de banden en pezen rondom  het  gewricht bevorderd. De kapsels worden steviger en de gewrichten worden mechanisch ontlast.
 
ANTICOX-HD is dus een echte bot- en kraakbeenopbouwstof die bij regelmatige toediening zichtbaar succes heeft bij het verhelpen van HD-klachten en die toekomstige HD kan voorkomen. De resultaten zijn reeds na enige weken merkbaar en goed zichtbaar. Voor een blijvend resultaat is voortzetting van de toediening met ANTICOX-HD, langer dan slechts enige weken, ten zeerste aanbevolen.
  R.Lucardie     27-11-2015 15:31     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Social Media