Wormbestrijding bij hond en kat

Wormbestrijding bij hond en kat Wormbestrijding bij hond en kat
 
Waarom is het zo belangrijk dat wij onze honden en katten ontwormen? En waarom moeten wij het zo vaak per jaar doen, is dat wel nodig in Nederland? Dat zijn vragen die wij regelmatig ontvangen.

Er zijn een paar redenen waarom het belangrijk is om te ontwormen; de belangrijkste reden is vanwege de weerstand/algehele gezondheid van uw huisdier. Wormen en parasieten doen zich tegoed aan het bloed, het weefsel, en de darminhoud van hun gastheer/vrouw. Dit heeft nadelige effecten op de gezondheid van uw hond/kat.  De groei, het uithoudingsvermogen, de weerstand en de algehele conditie gaan achteruit. Uw dier voelt zich niet prettig en zal verzwakken. Sommige inwendige parasieten veroorzaken veel jeuk en uw huisdier kan zich tot bloedens toe krabben.

Welke soorten wormen komen het vaakst voor bij honden en katten ?
 
Rondwormen Dit zijn de meest voorkomende darmwormen bij honden en katten, bijna alle pups zijn ermee besmet en kittens van slechts 4 weken oud kunnen ze ook al hebben. Uw hond/kat kan ze krijgen door het eten van besmette aarde of van besmette knaagdieren zoals muizen. De verschijnselen zijn: een doffe vacht, lusteloosheid, braken, diarree, gewichtsafname en een opgezette buik. Rondwormen kunnen ook schadelijk zijn voor mensen, vooral voor kinderen.
Lintwormen Deze leven in de dunne darm van honden en katten. Verschijnselen zijn wormsegmenten ( witte bolletjes en sliertjes) in de ontlasting die irritatie veroorzaken rond de anus van uw hond/kat, waardoor uw hond/kat met zijn achterste over de grond gaat schuren, sleetje rijden. U kunt ook wormsegmenten aantreffen op de slaapplaats van uw dier.  Lintwormen worden overgedragen via vlooien en het eten van besmet slachtafval en kunnen ook een ernstig gevaar voor mensen opleveren.
Haakwormen Deze voeden zich met het bloed van uw hond/kat en kunnen diarree, bloedarmoede en gewichtsverlies veroorzaken. Haakwormen kunnen ook huidaandoeningen bij mensen veroorzaken.
Longwormen Er zijn twee soorten longwormen en beide soorten kunnen hoesten en ziekten bij honden veroorzaken. Deze wormen kunnen verspreid worden door vossen en uw hond kan ze oplopen door contact/inname van besmette slakken.
Hartwormen Deze worden verspreid door muggen en veroorzaken hoest, snelle vermoeidheid bij inspanning en gebrek aan eetlust. In een gevorderd stadium kan uw hond er zelfs aan overlijden. De infectie bij katten verloopt vaak zonder verschijnselen of veroorzaakt slechts lichte ademhalingsverschijnselen zoals hoesten. Het kan echter wel ernstig worden; dieren kunnen er plotseling aan doodgaan. Het risico op een besmetting met hartwormen is over de hele wereld verschillend. In Europa is dat risico momenteel beperkt tot Zuid- en Oost-Europa, maar door de klimaatveranderingen zou daar in een paar jaar wel eens verandering in kunnen  komen.
 
Dus ontworming is belangrijk om uw dier en uw eigen leefomgeving gezond te houden. Maar wat te doen: een natuurlijke of een chemische ontworming?
 
Natuurlijke ontworming of chemische ontworming?
Natuurlijke ontworming op basis van kruiden is de meest natuurlijke en de minst belastende manier van ontwormen voor uw dier. De kruiden helpen het dier de parasieten uit het lichaam te verdrijven, de kruiden doden de parasieten niet. Uw dier is hierdoor in staat een gezonde natuurlijke weerstand tegen parasieten op te bouwen. U vervuilt uw dier dus niet met chemische gifstoffen zoals dat bij chemische ontwormmiddelen wel het geval is.
Er zijn echter gevallen waarbij de wormbesmetting dusdanig ernstig en soms zelfs al levenbedreigend is dat een chemische ontworming via de dierenarts  het enige alternatief is. Hierna kunt u weer overgaan op Anibio Wurmalin om uw dier parasietvrij te houden. Om de weerstand weer op peil te krijgen kunt u vervolgens een Anibio Probiotic kuurtje geven.

Veel parasieten zijn inmiddels al resistent tegen de chemische ontwormmiddelen. Parasieten kunnen nooit resistent worden tegen de kruiden die Anibio Wurmalin bevat. Deze kruiden ondersteunen de hond/kat om de parasieten uit het lichaam te verdrijven en de weerstand op te bouwen. Als uw dier een wormbesmetting heeft dan zullen er rond de 6e -7e dag van het Wurmalin kuurtje al wormen in de ontlasting aangetroffen worden, belangrijk is om het kuurtje vol te houden.
Wurmalin kan ook gebruikt worden bij acute diarree of bij andere darmproblemen aangezien het het darm milieu reinigt en ondersteunt.

  Roy Lucardie     30-07-2015 13:15     Reacties ( 4 )
Reacties (4)
 Maaike -  24-10-2020

Hallo, is dit ook te gebruiken voor kittens? Alvast bedankt, Maaike

 Louise -  20-09-2019

Beste Doris en Diana Dit wordt erg veel in Duitsland verkocht,is ok te vinden op Amazon Zoeken op Wurmalin für Hunde Succes Groet

 Diana -  07-09-2019

hoe duur is dit en hoe te bestellen druk op de afbeelding maar gebeurd niks gr Diana

 Doris -  16-04-2019

bla,bla,bla waar kopen ?

Social Media